Villkor

Allmänt

Alla priser som anges för våra olika tjänster och i webbshoppen i svenska kronor och inkluderar 25% moms. Reservation för ev tryckfel.

Köpvillkor för Webbshopen

Vid beställning från Ellja.se accepterar och godkänner du dessa regler och villkor; plus alla tilläggsvillkor som finns här vid tidpunkten för försäljning.
Du bör läsa igenom och skriva ut en kopia av dessa köpvillkor; samt försäkra dig om att du har förstått alla gällande regler och villkor.
För att handla hos oss måste du ha fyllt 18 år.
Vid förstagångsköp gör vi alltid en anmärkningskontroll. Vid förekomst av betalningsanmärkning godkänner vi ej fakturabetalning, utan förskottsbetalning gäller. Vi förbehåller oss rätten att kräva förskottsbetalning.

Priser och betalningsalternativ

Alla priser är i svenska kronor och inklusive moms.
En fraktkostnad tillkommer på alla beställningar.
Faktura: En pappersfaktura skickas till angiven postadress. 14 dagar netto gäller. En faktureringsavgift tillkommer med 25 kr.

Vid dröjsmål eller utebliven betalning  använder vi oss av Visma Ekrav.

E-faktura: Fakturan skickas till angiven e-postadress. 14 dagar netto gäller. Vi tar ingen faktureringsavgift för E-faktura.

Vid dröjsmål eller utebliven betalning tillkommer en påminnelseavgift på 60 kronor plus 8% över referensräntan.

Leveranser

För tillfället skickar vi alla våra paket med PostNords tjänst “skicka lätt”, vilket för närvarande kostar 70kr. Denna tjänst är spårbar men ej försäkrad. Vid leveranser över 400kr så erbjuder vi fri frakt. Vi skickar för tillfället våra paket endast inom Sverige.
Levande växter skickar vi Söndag-Tisdag. 
Leveranstid är normalt 1-2 dagar från det att beställningen lämnat vårt lager. Om en vara skulle ha en avvikande leveranstid står detta angivet vid respektive vara.
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för om försändelser/paket kommer bort eller vid eventuella förseningar om detta beror på fraktföretaget.

För ej uthämtat paket debiteras fraktkostnaden enligt gällande prislista för ut- respektive returfrakt samt eventuell hanteringsavgift
För paket som innehåller levande växter debiteras full kostnad då dessa inte klarar den hantering som liggetid och retur innebär.
Då vi i den mån det går använder oss av återvunnet emballage, tidningspapper, lådor, återvunna mjölkkartonger mm. så tar vi ej ut någon kostnad mot kund för detta. Självklart så packar vi ordentligt för att varorna ska nå dig som kund i gott skick.

Ångerrätt

Ångerrätten gäller i 14 dagar från det att du har mottagit varan eller en väsentlig del av den.
För levande material ex. växter som tar skada av att hanteras flera gånger gäller ej ångerrätten efter det att varan lämnat vårt lager. Innan varan lämnat vårt lager gäller”avboka din beställning”.

Vid utnyttjad ångerrätt:

Väljer du att utnyttja din ångerrätt ska du inom 14 dagar kontakta oss på info@ellja.se. I ditt meddelande till oss ska det klart och tydligt framgå att du har ångrat ditt köp.
Du är skyldig att hålla varan i lika gott skick som när du fick den. Du får inte använda den, men naturligtvis försiktigt undersöka den.
Om varan skadas eller kommer bort på grund av att du är vårdslös förlorar du ångerrätten.
Du ska så snart som möjligt sända tillbaka varan till oss:

Ellja Handelsbolag
Majorvägen 7 
74693 BÅLSTA 

Du får själv stå för returkostnaderna när du sänder tillbaka varan till oss.

Återbetalningsskyldighet

Vi ska, om du har utnyttjat din ångerrätt, betala tillbaka det belopp som du har betalat för varan senast 30 dagar från den dag då vi har mottagit varan.

Returer

Returer sker alltid på kundens egen bekostnad utom i de fall då varan är defekt eller att vi har packat fel.
Returer ska skickas som brev eller paket, ej mot postförskott.
Vid byten betalar vi den nya frakten från oss till dig.

Privat Policy

När du beställer tjänster och/eller varor av oss kan vi behöva dina personuppgifter för att kunna fullfölja vårt uppdrag mot dig. I samband med godkännande av offert eller beställning av tjänster och/eller varor, där det finns behov, godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Uppgifter sparas i 18 månader. Efter dessa 18 månader tas uppgifterna bort, om inte ett nytt samtycke har givits i samband av nytt/förlängt uppdrag och uppgifterna sparas ytterligare 18 månader.
Du har enligt GDPR (General Data Protection Regulation) rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post: info@ellja.se.

Se även konsumentverket och distansavtalslagen, samt EU:s gemensamma tvistlösningssida. http://ec.europa.eu/odr
Du kan även läsa mer om GDPR på: https://www.datainspektionen.se/lagar–regler/dataskyddsforordningen/

Företagsinformation:
Ellja Handelsbolag
Organisationsnummer: 969781-8723